Verkrema

Vaarroutes Amsterdam

Geplaatst op

De zomer is weer begonnen. Steeds meer mensen genieten van een dagje op het water. Bij Mokumboot ervaar je verschillende routes, terwijl je een sloep naar keuze huurt. Voor de boten is geen vaarbewijs nodig. Bovendien kun je ook een schipper inhuren, die je langs de mooiste oevers van Amsterdam loodst.

 

De routes

Bij Mokumboot zijn er uitgebreide cateringmogelijkheden aan boord. Denk aan een wijntje, diner, hapje of drankje. Eten aan boord is heerlijk als je van de culinaire route door de Amsterdamse grachten geniet. Je kunt zelf je opstaplocatie kiezen. Mokumboot vaart vanaf zeven opstappunten in de hoofdstad.

 

Culinaire route

Tijdens de culinaire route leg je de boot aan wal en stap je de leuke eetgelegenheden van Amsterdam binnen. Je pakt meerdere terrasjes langs het water, waarop je kunt lunchen, borrelen of dineren. Vervolgens stap je de sloep weer in en vaar je naar de volgende culinaire trekpleister in de hoofdstad. Kies zelf je route en geef eventuele speciale wensen door aan Mokumboot.

 

Plantageroute

Ben je dol op de natuur, dieren, tuinen en milieu? Dan is de plantageroute wellicht iets voor je. Hier ontdek je het groene hart van Amsterdam. Naast vele winkels, eetgelegenheden, grachtenpanden en gebouwen heeft onze hoofdstad veel natuur te bieden. Denk aan mooie parken, tuinen en monumenten. Naast al het stadsgroen ontdek je ook de beroemde Hortus Botanicus. Deze botanische tuin staat vol tropische plantensoorten. Verder ga je op safari in de stad, terwijl je langs dierenpark Artis vaart. De koppen van de giraffen zie je vanaf het water. Artis was de oudste en eerste dierentuin van Nederland en ligt in hartje Amsterdam. Verder ontdek je het Nemomuseum vanaf het water. Dit is een beroemd, interactief en wetenschappelijk museum. Ook vaar je langs het Tropenmuseum. Dit museum heeft een bijzondere collectie tropische schatten en vertelt de geschiedenis van de slavernij.

 

De Wallenroute

De Amsterdamse Wallenbuurt is misschien wel de beroemdste buurt uit de geschiedenis van de stad. De buurt van de bordelen speelde jarenlang een grote rol in historisch Amsterdam. Dagelijks wenken prostituees achter de ramen. Naast de beroemde bordelen leent de Wallenbuurt zich uitstekend voor het toerisme. Jaarlijkse bezoeken diverse nationaliteiten de rosse buurt. Dit is niet alleen dankzij de bordelen maar ook dankzij de vele gezellige terrasjes en winkeltjes. Soms zijn de straten stampvol, maar door een sloep te huren, bewonder je deze buurt in alle rust. Je ontdekt tevens de oude kerk, monumenten, erfgoedpanden en het museum van de hedendaagse kunst. Leg je boot aan wal en verken de Wallen met je eigen ogen. Omdat de wijk vrij druk is, ervaar je vanaf het water in alle rust de sfeer. Je vaart op deze route het beste in één richting.

 

Een sloep voor feesten en evenementen

Naast de verschillende toeristische routes door de stad beleef je ook een evenement op het water vanaf je sloep. Denk aan de Pride, een sloepengame of het Amsterdamse Light Festival. In de winter van 1 december tot 22 januari woon je dit evenement bij en je vaart op de Begijnhof. Dit is een uitgebreide en luxe boot die plek biedt aan ruim 35 passagiers. Ervaar de spectaculaire lichtkunstwerken vanaf het water; catering aan boord wordt geheel verzorgd. Je kunt het uitje helemaal naar wens samenstellen. Denk aan de tijdsduur en eventuele speciale wensen.

 

Pride

In de zomer bewonder je de kleurrijke Amsterdamse Pride vanaf het water. De Pride kent een heerlijk uitgelaten sfeer, waar je mensen in de mooiste outfits op boten voorbij ziet varen. Doe mee, vier de vrijheid om te zijn wie je bent en kies ervoor een sloep te huren bij Mokumboot. De Canal Parade heeft elk jaar weer een kunstzinnig en feestelijk karakter. In 2023 bezoek je van 29 juli tot en met 6 augustus de Pride. Huur een sloep om de gezellige sfeer te ervaren en stap af en toe aan wal, om activiteiten te ondernemen.

 

Koningsdag

Ook Koningsdag in Amsterdam moet je een keer meegemaakt hebben. De leukste manier om Koningsdag te vieren, is door het grachtenevenement langs de oevers te bewonderen. Vanaf het water heb je een mooi overzicht van activiteiten in de stad. Trek je oranje outfit aan en vier Koningsdag op een elektrische sloep. Het grote voordeel is dat je de boot zes uur lang mag huren. In elke sloep kunnen maximaal zes personen mee.

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Kamperen is een populaire vorm van recreatie waarbij mensen hun tent, camper of caravan opzetten en tijdelijk in de buitenlucht leven. Het is een geweldige manier om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en om te genieten van de natuur. Kamperen heeft een bepaalde leefstijl om zich heen waarbij mensen op een eenvoudige manier leven en zich vaak richten op outdooractiviteiten. We vertellen je er graag meer over.

Contactgegevens

Via info @ verkrema.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden